Login    Register New Account    Support Home   
Buy Hosting    Register a domain    Buy SSL Certificates   

Left

A venit vremea sa deschizi portile magazinului tau online!

Real Life realizeaza site-uri web cu panou de administrare.

Business Online Control Panel - Un program online, simplu si eficient de gestiune / vanzari - Testeaza acum

Right
Contact Echipa Real Life Cyber Monday Blog Suport Home Descarcari Zona Clienti Comanda Online Sitemap

Preţuri înregistrare domenii:

Extensia:Preţ:
.ro8.49€/year
.eu8.99€/year
.com.ro8.49€/year
.com12.99€/year
.net13.99€/year
.org13.99€/year
.info25.79€/year

Preţurile nu includ TVA!

Înregistrează un domeniu:

Oferte Speciale:Follow RealLifeSRL on Twitter

Reguli pentru inregistrarea numelor de domenii și subdomenii .ro1. Regulile prezentate in acest document se aplica tuturor celor care solicita inregistrarea domeniilor si subdomeniilor in zona .ro.
    - .ro pentru orice persoana juridica sau fizica;
    - .com.ro pentru firme, produse sau servicii de natura comerciala;
    - .org.ro pentru organizatii non-profit, organizatii sociale, asociatii civile;
    - .tm.ro numai pentru marci inregistrate. Pentru inregistrarea acestor domenii de catre firme din Romania vor fi aduse dovezi de la OSIM sau alte organizatii de inregistrare a marcilor;
    - .store.ro pentru magazine sau alte companii ce ofera bunuri de consum;
    - .info.ro pentru furnizori de informatii;
    - .nom.ro pentru acele persoane fizice ce doresc sa aiba propriul nume ca nume de domeniu;
    - .nt.ro pentru companiile ce desfasoara activitati privind reteaua/Internetul;
    - .firm.ro pentru firme;
    - .www.ro pentru companiile ce desfasoara activitati privind World Wide Web;
    - .arts.ro pentru organizatii ce desfasoara activitati artistice;
    - .rec.ro pentru organizatii ce desfasoara activitati de divertisment.

2. Toate cererile de noi domenii vor fi conform RFC1034, 1035, 1122, 1123. 

3. Cererile vor fi automat procesate de un robot. Robotul va verifica lista numelor de domenii deja existente.

4. Inregistrarea numelor noi de domenii, precum si a nameservere-lor sau a modificarilor datelor de contact ale numelor de domenii deja inregistrate se fac online folosind formularele disponibile la adresa www.rotld.ro sau prin aplicatiile puse la dispozitie de partenerii ROTLD.

5. Robotul de inregistrare domenii va trimite automat un e-mail prin care anunta solicitantul daca cererea lui de inregistrare a domeniului a fost acceptata sau respinsa.

6. Numele de domenii si subdomenii din zona .ro pot fi inregistrate ca fiind "active" (delegare de domeniu) sau "inactive" (nume de domeniu rezervat).

7. Pentru inregistrarea unui nume de domeniu "activ", trebuie sa existe un server primar si unul secundar. Ambele servere necesita o conectare permanenta IP la Internet (pentru interogari si transfer de zona), pentru a se putea asigura o verificare facila, in orice moment a starii operationale si a bazei de date, de catre registrul ROTLD.

8. La sfarsitul fiecarei luni este facuta o verificare a zonei, pentru toate domeniile, in vederea depistarii de erori si a intocmirii diverselor statistici (hostcount). Din acest motiv, va rugam sa permiteti transferul de zona pentru masinile din clasa 192.162.16.0/24.

9. Orice persoana juridica sau fizica poate inregistra nume de domenii sub .ro, indiferent de tara in care se afla. Persoana care in formularul de inregistrare al numelui de domeniu este trecuta ca persoana de contact este responsabila pentru numele de domeniu inregistrat si trebuie sa fie un anagajat al companiei/firmei ce detine numele de domeniu respectiv.

10. Limba folosita pentru inregistrarea numelor de domenii este limba romana sau limba engleza.

11. Pentru a dezvolta un mediu de competitivitate pentru serviciile de inregistrare, cererile de domenii .ro pot fi trimise atat direct la ICI-ROTLD, cat si prin parteneri acreditati.

12. Facturile sunt trimise la persoana fizica/juridica trecuta la "Date Facturare/Billing Data", in formularul de inregistrare.

13. Plata va fi facuta in cinci zile de la primirea facturii proforme.

14. Cererile pentru inregistrare noi nume de domenii sunt procesate automat, in ordine cronologica, de catre ROTLD (primul venit, primul servit). Cel ce inregistreaza domeniul isi asuma intreaga responsabilitate pentru datele completate in formular si de aceea cel ce a inregistrat domeniul are obligatia de a verifica daca datele din baza de date sunt corecte si corespund realitatii. Aplicatiile de modificare/stergere a numelor de domenii sunt procesate manual, intr-un mod similar celui descris mai sus, insa ordinea cronologica, in anumite circumstante, poate sa nu fie respectata.

15. Inregistrarea unui domeniu este facuta numai dupa efectuarea platii. O cerere de inregistrare domeniu poate fi anulata din cauza neplatii, fara un avertisment prealabil.

16. Incetarea inregistrarii: numele de domenii, active sau inactive, pot fi sterse din baza de date whois.rotld.ro daca: a) cel ce a inregistrat domeniul cere stergerea sa; in acest caz, cel ce a inregistrat domeniul va trimite o cerere conform procedurii de stergere descrise la www.rotld.ro, prin care solicita stergerea numelui de domeniu; b) cand inregistrarea/rezervarea numelui de domeniu nu a fost complet platita; c) in urma unei hotarari judecatoresti sau a unei decizii venite din partea unor organizatii guvernamentale sau administrative cu autoritate, precum si in cazurile mentionate la art. 34.

17. Numele de domenii care au fost sterse devin imediat disponibile pentru alta persoana fizica sau juridica. 

18. Daca un domeniu este pus in starea "on-hold", acesta va figura in baza de date ca fiind inactiv. 

19. Responsabilitatile pentru domeniu. Cel care inregistreaza domeniul isi asuma intreaga responsabilitate privind datele completate in formularul online. Trimiterea formularului online constituie o garantie pentru ROTLD ca solicitantul are dreptul sa foloseasca numele de domeniu trimis. De aici rezulta cerinta ca informatiile furnizate in formularul de inregistrare nume de domenii sa fie corecte si exacte, iar solicitantul sa fie indreptatit sa foloseasca numele de domeniu cerut. Cel ce inregistreaza domeniul nu va implica ROTLD in litigii sau alte daune produse in urma utilizarii numelui de domeniu respectiv. ROTLD nu isi asuma responsabilitatea verificarii corectitudinii datelor din formularul online. Acceptarea unei aplicatii si inregistrarea unui nume de domeniu nu inseamna ca ROTLD recunoaste ca cel ce a inregistrat numele de domeniu respectiv are dreptul legal de a folosi acel domeniu, de exemplu cazul numelor de domenii ce se refera la marci inregistrate, nume de firma sau de personalitati bine cunoscute.

20. Inregistrarea unui nume de domeniu nu confera decat dreptul de folosinta asupra sa si orice dispute (litigii) intre persoane fizice sau juridice privind dreptul de a folosi un anumit nume vor fi rezolvate de preferinta mai intai prin mediere, arbitrare si apoi prin alte medote legale, inclusiv actiune judecatoreasca.

21. Numele domeniilor sunt alocate detinatorului. Daca cererea de inregistrare nume de domeniu a fost completata de alta persoana, imputernicita de catre detinator, cel ce detine numele de domeniu se constituie in parte beneficiara a contractului intre cel ce inregistreaza numele de domeniu si ROTLD. Detinatorul numelui de domeniu respecta "Regulile de inregistrare a domeniilor si subdomeniilor din zona .ro" si "Contractul de inregistrare", disponibile la www.rotld.ro, sectiunea "Domenii .ro".

22. Transferul numelui de domeniu are loc conform procedurii descrise la www.rotld.ro, sectiunea "Domenii .ro", "Transfer drept de folosinta".

23. Rezolvarea conflictelor. Cand un nume de domeniu a fost inregistrat sau este in curs de inregistrare de o alta persoana juridica sau fizica, este responsabilitatea celui care ar dori sa inregistreze acest nume de domeniu (altul decat detinatorul momentan al acestuia) sa cerceteze datele existente si sa initieze procedura legala impotriva detinatorului existent, daca crede ca acesta nu este in drept sa foloseasca numele de domeniu respectiv. Partile implicate recunosc si sunt de acord ca ROTLD nu poate arbitra disputele referitoare la inregistrarea si utilizarea numelor de domenii. Inregistrarea unei cereri in asteptare pentru un nume de domeniu va fi suspendata de catre ROTLD, in cazul unui conflict cu alta cerere in asteptare sau cu un nume de domeniu deja inregistrat (activ sau inactiv), pana cand partile conflictuale prezinta un document (hotarare judecatoreasca sau alt document al unui organism autorizat) ce rezolva disputa in favoarea unei parti sau a alteia.

24. Competenta ROTLD. Atat cat permite legea, registrul ROTLD nu va raspunde pentru utilizarea defectuoasa, intreruperea activitatii sau pentru diferite pagube indirecte, accidentale sau rezultate, de orice tip (inclusiv pierderi financiare), indiferent de forma de actionare (contract, ofensa, prejudicii, neglijenta), chiar daca registrul ROTLD a fost avertizat de posibilitatea unor astfel de pagube.

25. In cazul disputelor dintre marci inregistrate, ROTLD nu isi asuma decat obligatia furnizarii de informatii pentru ambele parti. 

26. Caracterele acceptate pentru numele de domenii sunt caracterele alfa-numerice (a-z, A-Z, 0-9) si semnul minus (-). Un nume de domeniu nu poate incepe sau nu se poate termina cu semnul minus (-). Recomandam utilizarea caracterelor mici (a-z), deoarece numele de domenii nu tin cont de caractere mici sau mari. Un nume de domeniu poate avea cel mult 63 de caractere, excluzand sufixul .ro, .com.ro, .info.ro, .store.ro etc.
Numele de domeniu este unic si nu poate fi modificat dupa ce a fost inregistrat. Prin modificarea oricarui caracter dintr-un nume, se obtine un nou nume de domeniu, care poate fi inregistrat conform procedurii de inregistrare noi nume si numai dupa efectuarea platii ceruta de noua inregistrare.

27. In cazul in care o persoana fizica sau juridica isi pierde dreptul de utilizare a unui nume de domeniu (de exemplu, nu avea dreptul sa inregistreze acel nume de domeniu), suma platita pentru inregistrarea numelui de domeniu nu va fi inapoiata.

28. ROTLD poate avertiza partile implicate despre eventualele conflicte ce pot apare intre acel nume de domeniu si alt nume de domeniu, marca inregistrata - nume foarte cunoscute, nume ale unor personalitati -, insa ROTLD nu are aceasta obligatie. Dupa o astfel de avertizare, cererea de inregistrare a numelui de domeniu respectiv va fi intrerupta pana la confirmarea primirii acestei avertizari, din partea destinatarului. ROTLD poate, deci, intrerupe inregistrarea numelui de domeniu pana cand proprietarul marcii inregistrate, al numelui foarte cunoscut sau personalitatea implicata va trimite la ROTLD un document prin care confirma ca cererea este valida si este de acord cu ea.

29. Daca un solicitant trimite cereri eronate sau/si cu date false, registrul ROTLD poate anula procesul de inregistrare pentru acest solicitant. ROTLD isi rezerva dreptul de a solicita informatii si/sau documente suplimentare.

30. ROTLD inregistreaza numele de domenii pe propriul server (whois.rotld.ro), autorizat pentru numele de domenii .ro. Informatiile de aici pot fi accesate prin comanda "whois -h whois.rotld.ro <domain name>", prin intermediul unui motor de cautare rulat de catre ROTLD. Aceasta interogare se face dupa nume de domeniu, interogarea furnizand informatiile referitoare la acest nume de domeniu. 

31. ROTLD isi rezerva dreptul de a afisa informatiile din baza de date WHOIS in orice format electronic sau alta forma. 

32. Aceasta politica referitoare la numele de domeniu va fi guvernata in acord cu legile Romaniei. Instantele din Bucuresti, Romania vor fi singurele in masura sa rezolve pe cale judecatoreasca orice dispute ce pot aparea in legatura cu numele de domeniu. Inainte de calea judecatoreasca, o mediere sau arbitrare a disputelor este posibila conform politicii de rezolvare a disputelor afisata la www.rotld.ro.

33. Motive de respingere a unei aplicatii pentru un nume de domeniu:
    - date incomplete in formularul de inregistrare nume de domeniu;
    - datele din formular sunt false, nu sunt exacte sau induc in eroare utilizatorii Internet;
    - numele de domeniu contine mai mult de 63 de caractere;
    - numele de domeniu contine alte caractere decat cele permise - caracterele alfa-numerice si semnul minus (-);
    - numele de domeniu contine semnul minus (-) la inceputul sau sfarsitul sau;
    - numele de domeniu este identic cu altul deja inregistrat;
    - numele de domeniu este identic cu cel dintr-o cerere anterioara, valida;
    - nume de domeniu de prost gust;
    - nume de domeniu necuviincioase;
    - nume de domeniu care ar putea contravine cu respectarea ordinii publice;
    - nume de domeniu care creaza confuzie;
    - nume de domeniu care ar putea aduce ofensa cuiva;
    - nume de domeniu obscene sau pornografice;
    - nume ale unor personalitati bine cunoscute;
    - in caz de neplata sau plata partiala.

34. Registrul ROTLD poate anula sau suspenda un nume de domeniu:
    - daca numele este administrat intr-un mod ce dauneaza functionarea DNS-ului;
    - daca datele pe baza carora s-a inregistrat domeniul s-au schimbat - de exemplu, organizatia ce a inregistrat domeniul nu mai exista sau datele de contact au fost modificate in date false;
    - daca ROTLD este sesizat ca numele de domeniu este folosit intr-un mod ce produce confuzie printre utilizatorii de Internet;
    - daca ROTLD este informat despre o actiune ilegala, referitoare la acel nume de domeniu;
    - daca exista o incercare de a revinde numele de domeniu respectiv;
    - in cazul unui conflict intre parti, pana la rezolvarea disputei;
    - daca utilizarea acelui nume de domeniu creaza confuzie pentru alti utilizatori de Internet;
    - daca ROTLD considera ca ar putea avea loc unul din cazurile expuse mai sus.


\'Realn\'Gazduiren\'Real